Ilmakuva kertoo enemmän kuin tuhat tavallista kuvaa.

Ilmakuva on mainio tapa näyttää koko kuva ympäristöstä. Ilmakuvia käytetään paljon asuntokaupassa, rakennushankkeiden havainnekuvien pohjana tai mainoskuvina, koska lintuperspektiivi on usein raikas ja erilainen.

Joskus dronella kuvataan myös paikkoja, joihin ei muuten helposti näe. Drone on usein esimerkiksi nostolavan vuokraamista edullisempi ratkaisu. (Olen kuvannut mm. kuplahallin katon saumojen tarkastusta varten.)

Yhteystiedot: juliushjansson@gmail.com / +358 40 186 5278 

Ilmakuva Helsingin Eteläsatamasta

Tilaa näyttävät ilmakuvat esimerkiksi…

  • Asunnon myynti-ilmoitukseen
  • Mökin myynti-ilmoitukseen
  • Mökin tai asunnon ilmakuvat ihan vaan muistoksi 🙂
  • Rakennusprojektin havainnekuvien pohjaksi
  • Kuva toimipaikastasi niin, että koko tontti mahtuu kerralla kuvaan
  • Artikkelin kuvituskuva haluamastasi kohteesta

Miten ilmakuvaus toteutetaan ja paljonko se maksaa?

Ota yhteyttä ja kerro mitä haluat minun kuvaavan ja missä. Jutellaan ja ideoidaan minkälainen lopputuloksen haluat. Toteutan kuvauksen sovittuna ajankohtana, editoin kuvat ja lähetän ne sinulle täysilaatuisina jpg-tiedostoina WeTransfer-palvelun kautta.

Näinä aikoida ilmakuvaukset voidaan toteuttaa täysin turvallisesti, ilman minkäänlaista ihmiskontaktia: kohteesta riippuen minun ei välttämättä edes tarvitse astua tontillesi kuvausten aikana.

Kuvauskeikka pääkaupunkiseudulla maksaa 150 € + alv ja sillä saat kokoelman laadukkaita, eri kuvakulmista otettuja kuvia kohteesta ja yksinkertaisia, editoimattomia videoklippejä. Kuvauskeikoista pääkaupunkiseudun ulkopuolelle teen erillisen tarjouksen. (+matkatkulut verottajan voimassa olevan kilometrikorvausmäärityksen mukaan)

Huom! Kuvaukset säävarauksella. Dronen lennättäminen ei onnistu sateella, liian kovalla tuulella tai talvisin jäätävissä olosuhteissa. Jos sää on kuvauspäivänä huono sovimme uuden ajan.

Laskutus tapahtuu Ukko.fi-laskutuspalvelun kautta.

Voiko dronella kuvata mitä vain ja missä vain?

Suomessa on tällä hetkellä varsin liberaali lainsäädäntö dronen lennättämiseen liittyen. Dronen lennättäminen ja sillä kuvaaminen on sallittu laajasti niin kaupungeissa kuin maaseudulla ja luontokohteissa. Lennätys ei kuitenkaan ole sallittu lentokenttien läheisyydessä, puolustusvoimien alueilla tai määriteltyjen valtionhallinnon rakennusten yllä, kuten esimerkiksi Presidentinlinnan, Mäntyniemen tai tiettyjen ministeriöiden rakennusten läheisyydessä.

Uudet EU:n säädökset tuovat lisää sääntöjä dronen lennätykseen. Olen suorittanut tällä hetkellä vaaditun Trafin kurssin ja rekisteröitynyt Trafin “Drone-operaattorien rekisteriin”. 


Minkälaista dronea käytän

Käytössäni on DJI Mavic Pro -kuvausdrone. Se on helppo lennettävä: automatiikka sallii keskittymisen itse kuvaustehtävään. Mavic Pro:ssa on 12,3 M pikselin kamera, joka tuottaa 4 000 x 3 000 pikselin kokoisia RAW-kuvia. RAW tarkoittaa sitä, että kuvan valaistusta ja värisävyjä ynnämuuta voi parannella reilusti jälkeenpäin. Laite kuvaa myös 4096×2160 pikselin kokoista 4K videokuvaa.

Työnäytteitä

Vikingline ferry in Kustaanmiekka strait in Suomenlinna Sea Fortress
Suomenlinna fortress
Amos Rex museum in Helsinki, Finland

Yhteystiedot
juliushjansson@gmail.com
+358 40 186 5278

Katso lisää kuviani…

Unsplashissa
Instagramissa